Idi Farmaceutici Aloxidil 20 mg/ml Cutan Solution (Minoxidil)

Marka/Prodhuesi: Idi Farmaceutici

Çmimi: 900,0 Lekë

.

900,0 Lekë
Shtoje në Shportë

Aloxidil permban minoxidil (perberesi aktiv), i cili bën pjese ne grupin e barnave për përdorim dermatologjik. Indikohet në trajtimin simptomatik te alopecise androgjenike (renia e tepërt e flokeve tek meshkujt).


Mos përdorni Aloxidil:


-nëse jeni alergjik ndaj minoxidilit ose ndonjerit prej përbërësve të tjerë të pranishem ne formulim;


- nese vuani nga sëmundjet e arterieve koronare (probleme me arteriet koronare), aritmite (ndryshimi i ritmit te zemres), insuficienca kardiake (një gjendje në të cilen zemra nuk mund te furnizoje trupin me gjak te mjaftueshem) ose valvulopati (semundje që prekin valvulat e zemres). Ne problematika te tjera kardiake përdorimi ose jo i Aloxidil indikohet vetëm kur mjeku e gjykon te arsyeshem.


-Nëse keni hipertension (presion te lartë të gjakut), mjeku juaj do te vleresoje nese trajtimi me kete medikament është i përshtatshëm për ju dhe do t'ju monitorojë nga afer.


-Siguria dhe efikasiteti i Aloxidil tek femijet dhe adoleshentët nën 18 vjeç nuk është studiuar.


-Nëse jeni shtatzënë, mendoni se mund të jeni shtatzene, po planifikoni një shtatzëni, ose nëse jeni duke ushqyer me gj, pyesni mjekun ose farmacistin tuaj per keshilla perpara se te perdorni kete medikament.


-Mos perdorni Aloxidil nëse jeni shtatzene ose nëse jeni duke ushqyer me gji.


Efektet anësore më të shpeshta jane reaksionet e vogla ne lekure.


Efekti anësor me i shpeshte është acarimi lokal, i cili konsiston ne eriteme (skuqja e lekures), dermatit (inflamacion i lekures), tharje të lëkurës, hipertrikozë (rritje e ekzagjeruar e flokëve në zona të ndryshme nga ato të trajtuara me Aloxidil), ndjesi djegieje dhe skuqje.


Efekte te tjera anësore qe kane ndodhur rralle perfshijne: reaksione alergjike (sensibilizimi, urtikarie, eriteme e gjeneralizuar dhe enjtje e fytyres), marramendje, ndjesi shpimi gjilperash, dhimbje koke, dobësi, neurit (inflamacion i nervave), edeme (enjtje per shkak te mbajtjes se lengjeve), irritimi i syve, probleme me shijen, infeksione veshi (veçanerisht otiti i jashtëm, inflamacioni i veshit te jashtëm) dhe probleme me shikimin.


Përpara perdorimit te ketij bari lexoni me kujdes fleteudhëzuesin e pranishëm në paketim, pasi ai permban nje informacion me te detajuar. Për çdo paqartësi këshillohuni me mjekun ose farmacistin tuaj.


Përbërësit: ethyl alcohol, propylene glycol, purified water, minoxidil


Paketimi: flakon 60 ml

Forma Famaceutike
Leng
Gjinia
Burra dhe Gra
Bimorë
Jo
Grupmosha
Të rritur
Me Arome
Jo
Vëllimi
60 ml

Përdoreni këtë medikament vetëm në skalp dhe në asnjë zonë tjetër të trupit.


Doza e rekomanduar për t'u aplikuar në zonat ku ka rënie te flokëve, është 1 ml, dy herë në ditë.


Doza nuk varet nga sipërfaqja e zonës që do të trajtohet.


Doza ditore nuk duhet të kaloje 2 ml.


Mbushni pikatoren deri në shenjën 1 ml.


Më pas aplikoni disa pika Aloxidil në skalp, duke e shpërndare solucionin në të gjitha zonat e skalpit te prekura nga rënia e flokëve.


Mbyllni shishen me kujdes.


Pas aplikimit te Aloxidilit, lani duart dhe shpëlajini me ujë të bollshëm.


Aplikoni Aloxidil vetëm në flokë dhe skalp të thatë plotësisht.


Mos e aplikoni Aloxidil ne zona të tjera të trupit.


Mos përdorni tharëse flokesh për të lehtësuar tharjen e Aloxidil pasi mund te pakësojë efektin e tij.


Trajtimi mund të zgjasë 3-4 muaj, përpara se të shfaqen shenja të dukshme të rritjes së flokëve.


Shfaqja e këtyre shenjave dhe intensiteti i tyre ndryshon nga pacienti ne pacient.


Në të gjitha rastet, mjeku vlereson ndërprerjen ose jo të trajtimit nëse nuk ka rezultat nga përdorimi i tij në një periudhe të caktuar kohore.


0.1379
616.9 KB